Kürtaj medyayı yeniden 28 Şubat’a mı sürüklüyor?



28 Şubat döneminde medyanın sürekli yönlendirildiği iddiaları yeniden gündeme geldi.

Özellikle Başbakan Erdoğan’ın kürtaj çıkışından sonra medyada peş peşe gelen kürtaj ve tecavüz haberlerinin sıklığı medyanın 28 Şubat süreci ile aynı doğrultuda çalışmaya devam ettiği iddialarını akıllara getirdi.

28 Şubat sürecinde Azgın şeyh manşetlerinin bilinçli olarak atıldığı iddiaları şimdi de “azgın dul” manşetleri ile yeniden kürtaj tartışmaları için medya kullanılıyor dedirtti.

Önce bağcılarda hamile kalan 16 yaşındaki kızın sokakta doğurması, sonrasında da oğlunun arkadaşıyla birlikte olan ve hamile kalınca da kürtaj yaptıran azgın dul haberi tam da kürtaj kaldırılsın mı tartışmalarının üzerine gelince kürtaj karşıtı ve kürtaj taraftarlarının haberler üzerinden safları sıklaştırmaya çalıştığı gerçeğini gözler önüne serdi.

Bugün Habertürk gazetesinde çıkan şu haber de ise ABD ile Türkiye’deki yasaların karşılaştırılması ise olayı bir başka boyuta taşıdı:

İki çarpık ilişki!

Adanalı kadın, 16 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz etti, çocuk aldırdı, hiç ceza yemedi...

Amerika’da olsaydı çocuk parkına bile giremezdi Adana’da liseye giden oğlunun arkadaşı 16 yaşındaki M.O. ile zorla cinsel ilişkiye girip hamile kalan, ardından da bebeği kürtajla aldıran 37 yaşındaki Ü.B. hakkında “çocuğa cinsel istismar” suçundan açılan dava düşürüldü.


Son iki günde basına yansıyan kürtaj bağlantılı haberler:

İşte Şok gazetesinin bugünki manşeti:



YASAL UYARI: 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapan Gazete A24'de yayınlanan haber ve videolar, kaynak göstermek veya ilgili sayfaya link vermek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Haber Kaynağım :
Gazete A24 / ÖZEL