Kadın çete üyelerine tecavüz!

İstanbul’un Anadolu yakasında hırsızlık yapan 18 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan çete üyesi kadınların, çetenin diğer elemanlarının tecavüzüne uğradıkları ortaya çıktı.
.
     

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri evlerden hırsızlık yapan ve çok sayıda araç çalan hırsızlık çetesine yönelik 8 aylık takibin ardından harekete geçti.

Polis ekipleri çete üyelerine ait önceden belirlenen 14 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 

Operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramalarda 1 kilo esrar, 4 dizüstü bilgisayarı, hard disk, 4 evrak yapma makinesi ele geçirildi. 

Liderliğini H.Y. (31) ile ceza evinde bulanan S.C.’nin yaptığı çetenin, küçük yaşta çocuğa hırsızlık yaptırma, 33 evden hırsızlık, 6 evden hırsızlık neticesiyle oto hırsızlığı, 2 işyeri hırsızlığı, 4 otodan hırsızlık, 2 tane belgede sahtecilik, 2 tecavüz ile suç örgütüne üye olmaktan 51 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi.

Ayrıca daha önceden suçüstü yakalanan 11 kişinin cezaevinde olduğu ortaya çıktı. 

Çete üyelerinin, evlere balkon camlarından girip araç anahtarlarını alarak hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Çete üyelerinin, hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra diğer üyeleri çağırmak için şifreli konuştuğu öğrenildi. 

Hırsızlık olayını yapan zanlıların diğer arkadaşlarını telefonla arayarak “Üstümüzdeki yük çok ağır yardıma gelin” şeklinde şifreli konuştuğu öğrenildi.

ADANA’DAN SAHTE PLAKA VE RUHSAT SİPARİŞİ


 Zanlıların, çaldıkları araçlara sahte plaka ve sahte ruhsat çıkarttıkları, bunları ise Adana’dan irtibata geçtikleri M.Ç. tarafından temin ettikleri belirtildi.

M.Ç.’nin işyerinden arama yapan polis, yüksek çözünürlüklü yazıcı, sahte evrak, sahte kimlik ve çift araç plakalarını ele geçirdi. Çete üyeleri, sahte plaka ve sahte ruhsatı kargo aracılığıyla aldıkları ortaya çıktı.

KADIN ÜYELERE TECAVÜZ

İfadesine başvurulan çetenin kadın üyelerinden N.A. (28), sevgilisi M.T. tarafından ‘başkaları ile takılıyor’ bahanesiyle örgüt içindeki 3 kişiye aynı anda tecavüz ettirildiğini söylediği öğrenildi. N.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldı. 
.
    

Örgüte araç kiralayan kadın üyelerden F.D.’nin (29) ise araç bulamadığı için örgüt üyeleri tarafından tecavüze uğradığını söylediği belirtildi. 

18 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal Adliyesi’ne sevk edildi.

Haber Kaynağım :
http://haber.gazetevatan.com/