Kadınlar günü çatır çatır kadınlar öldürülürken kutlanıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2012 rekor kırıyor. Dünya Kadınlar Günü 2012 bu sene rekora imza atıyor. 

Dünya Kadınlar Günü bu yıl 2012'de büyük ilgi görüyor. Dünya Kadınlar Günü 8 Mart 2012 bugün kutlanıyor. 

8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü büyük coşkuyla kutlanıyor.


Adı kadın
.
Anadır bacıdır kadın 
.
Candır canandır, eşdir kadın
.
Eli öpül esidir, ...duygu selidir kadın
.
Anlattıkça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen kadın 
.
Adı kadın yüreği yangın, acılarla yoğrulan kadın
.
Gözyaşlarını içine akıtan kadın
.
Eşinin şekillendirdiği kalıba giren kadın
.
Sorgusuz sualsiz istenileni yapan kadın
.
Gözü yaşlı, bağrı yaslı kadın
.
Daha küçücük bir kızken gelin edilen kadın
.
Ne olduğunu anlamadan bebe karnına koyulan kadın 
.
Küçücük bir çocukken çocuk doğuran kadın
.
Ummanda kaybolan kadın 
.
Adı kadın
.
Yüreği yangın kadın...




                          DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2012 yılında kutlanma rekoru kırıyor. 

Dünya Kadınlar Gününe 2012 yılında büyük ilgi var. 


Dünya Kadınlar Günü 2012'de erkekler tarafından da çok büyük destek alıyor.



Kadınlar günü tüm dünyada kutlanıyor ama Dünya Kadınlar Günü onlar için bir anlam taşımıyor. Dünyada ve Türkiye'de birçok ilde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin etkinlikler yapılıyor. Ancak Yozgat'ta böyle bir günden habersiz rutin hayatına devam eden kadınlar da vardı.


Yozgat'a köyünden getirdiği yoğurdu satarak torunlarının ihtiyacını karşılamaya çalışan Sakine Elmas (68) ve gözlemecideki mesaisine sabah saat 07.00'da başlayan Asiye Coşkun ve Saliha Tuncay da bu emekçi kadınlardan sadece bir kaçı.


Kendilerine ait olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü diğer günlerden bir farkının olmadığını, bugün de çalışmak zorunda olduklarını belirten kadınlar, aile bütçelerine katkıda bulunmalarının görevleri olduğunu kaydetti.



Yozgat'ın Gevrek köyünden gelen Sakine Elmas (68), sabahın erken saatlerinden itibaren pazardaki yerini alarak köyden getirdiği yoğurdu satıyor. Elmas, 'Yozgat'a işim düştü geldim. Gelinim yoğurt mayalıyor, ben de bunları getirip satıyorum.


Üşüyorum ama Allah büyük, sağlık verdi. Bugünün kadınlar günü olduğunu bilmiyordum. Bu yoğurtları taksimiz var onunla getiriyoruz.' dedi.


Yufkacıda sabah mesaiye saat 07.00'de başlayıp akşama kadar çalıştıklarını ifade eden kadınlar da 8 Mart Kadınlar Günü'nün kendileri için bir anlam ifade etmediğini belirterek, 'Biz ekmeğimiz için, evimizin geçimi için çalışıyoruz.


Eşimize ve ailemize destek oluyoruz. Çalışmak zor. Sabah saat 6.30 gibi geliyor akşama kadar çalışıyoruz. Yufka açıyoruz. Tabiî ki çalışmak zor Ama emek veriyoruz.' diye konuştu.



Gözlemecide çalışan Asiye Coşkun ve Saliha Tuncay da 8 Mart Dünya Kadınlar günü olduğunu bilmediklerini belirterek aile bütçesine katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade etti.


İşletme sahibi Nuri Tinel de ilde kendilerine ait 3 şubede olduğunu ve çalışanların tamamına yakınını bayanların oluşturduğunu söyledi.



Tinel şunları söyledi: 'Öncelikle bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Biz Yozgat'ta 3 şube ile hizmet veriyoruz.


Tüm çalışanlarımızın çoğunlukla bayan olduğu için her yıl '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenleyerek çalışan kadınlarımızla günlerini kutluyoruz.'




Kadınlar günü yine kadın cinayeti ile gölgelendi.

.
Kadınlar günü değilmiş gibi bir kadın katledildi. Kadınlar günü kana bulandı! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ilk saatlerinde Azeri uyruklu bir kadın Türk eşinin amcasının oğlu tarafından vurularak öldürüldü.

Olay Pendik Kurtköy Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan Özel Kurtköy Tıp Merkezi'nde saat 02.00'da meydana geldi.

İddialara göre, 2 çocuk annesi Azeri uyruklu Diyar B. (40), evinde kaldığı boşanma davası süren eşinin amcasının oğlu Ö.B ile tartıştıktan sonra eşyalarını alıp evden ayrıldı.


Çocuklarını evde bırakarak aynı mahallede bulunan tıp merkezine gelen Japarzade kalacak yerinin olmadığını söyledi ve çalışanlardan sabaha kadar oturmak için izin istedi.



Çalışanlardan izin alan kadın, bekleme salonunda oturmaya başladı. Yakınlarından Japarzade'nin tıp merkezinde kaldığını öğrenen Ö.B yaklaşık 1,5 saattir bekleme salonunda bulunan kadının yanına geldi.


Yanında getirdiği ruhsatsız silahı çıkartan Ö.B kadına ateş etmeye başladı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden kadın tuvalete kaçtı. Ö.B ise hızla olay yerinden ayrıldı.

Yaralı kadına ilk müdahale tıp merkezi çalışanları tarafından yapılırken, olay yerine ambulans çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı kadına müdahalede bulundu.


Tüm müdahalelere rağmen Diyar B. hayatını kaybetti.
Diyar B. 'nin cenazesi polis ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaçan Ö.B ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak, Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Ö.B'nin polisteki ilk ifadesinde 'Bana iftira attığı için öldürdüm' dediği öğrenildi. Polisin olayla ilgili araştırmaları sürüyor.
.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. 

Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum.


Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.




Dünya Kadınlar Günü’nde ürküten araştırma!



8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. 

Polisin müdahalesi sonucu çıkan yangında fabrikada 129 kadın işçi can verdi. İşte bu olaydan sonra 8 Mart, tüm dünyada kadınlar günü olarak kabul edildi.



Bugünün kadınlar günü kabul edilmesiyle kadının sorunu bitmedi. 
Aradan 45 yıl geçmesine rağmen kadın hâlâ dayak ve şiddet gibi sorunlarla uğraşıyor.Türkiye’de bir yıl içinde onlarca kadın eşlerinin ya da sevdiklerinin şiddetiyle hayata gözlerini yumuyor. Kadına karşı şiddetin önüne geçilemiyor. 

Vatan Gazetesi, Türk kadınının şiddet gerçeği ile ilgili bir araştırma yaptı. Gezici araştırma şirketi, Adana, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Zonguldak’ın da aralarında olduğu 38 ilde 2 bin 864 kadınla görüştü. İşte araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçlar:



Araştırmaya katılan kadınların verdiği cevaplara göre, Türkiye’de neredeyse her iki kadından biri eşlerinden ya şiddet görmüş ya da görmeye devam ediyor. 

Özellikle boşanmış ya da dul kadınlarda şiddet görme oranı çok daha yüksek.


Yaş arttıkça ve eğitim düzeyi düştükçe şiddet görme oranı artıyor. Ancak işin ilginç tarafı en düşük orana sahip olsa da Türkiye’de üniversite mezunu kadınlar da şiddet görüyor.


 Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de kadınların yüzde 41,5′i eşlerinden şiddet görürken üniversite mezunlarında bu oran yüzde 18,4 oluyor. Ev hanımlarında ise bu oran yüzde 71.4′e çıkıyor.
Şiddet dışında kadın tehdite de maruz kalıyor hem de çocukları üzerinden… Araştırmaya göre kadınların yüzde 11,2′si eşlerinin çocuklarına zarar vermekle tehdit ettiğini söylüyor.
.
Bu oran boşanmış veya dullarda daha yüksek. Hanenin aylık geliri düştükçe bu oran yükseliyor. Örneğin ayıklı geliri 700 TL’nin altında olan kadınlarda evet cevabı oldukça yüksek çıkıyor.


 Kadınların yüzde 16,2 si ise çocuklarından şiddet gördüğünü ifade ediyor. Yaş yükseldikçe ve eğitim azaldıkça evet cevapları artıyor. 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bu oran Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde.



Araştırmanın ortaya çıkardığı bir başka gerçek ise, kadınların eşleri tarafından dayak yemesini, makul gören kadınların da olması.


Hatta oranları hiç küçümsenmeyecek kadar, yüzde 20,3. Ancak kadınların geneli, ‘erkeklerin eşlerini dövebilmek için haklı görebilecek dayak yoktur’ diyor.


Bu oran yüzde 85,2. Eğitim seviyesi arttıkça ve yaş azaldığında “Haklı görebilecek dayak yoktur” oranı artıyor. Marmara ve Ege bölgesindeki kadınlar da ortalamanın üzerinde dayağa karşı.



Araştırma sonuçlarına göre kadınlar sadece dayak yemiyor, erkeklerin hakaretine uğrama oranları da çok yüksek. Kadınların yüzde 46,3′ü eşinin kendisine hakaret ettiğini ifade ediyor. Evli kadınlarda bu oran yüzde 31,8′e düşüyor.


Boşanmış veya dullarda ise yüzde 60,8′e çıkıyor. Batıdan doğuya doğru gidildikçe hakarete uğrayan kadınların oranı artıyor. Diğer taraftan ‘bağırma’ya bakıldığında erkeklerin kadınlara ‘bağırıp-çağırdı’ ortaya çıkıyor.



KADINLAR GÜNÜ NEDİR?


8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür. Türkiye'deki sosyalist çevreler bu günü "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" adıyla kutlama taraftarıdırlar.


Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı.


"Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı.


12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı.


1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.




8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı.


Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi.


İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.


26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TÜRKİYE'DE RESMİ TATİL Mİ?


Kaleli, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.



Teklif, Resmi Bayram günleri arasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de ekliyor.


Teklifin gerekçesinde, kadına yönelik şiddetin çeşitlilik kazanarak ve artarak devam ettiği ifade edildi.


Toplum, töre, namus anlayışı, erkekleri rahatlatacak kurallarla gelenek haline getirilen bakış açısının, kadına şiddeti adeta meşru kıldığı belirtilen gerekçede, kadının ekonomik ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılması, mazbutlaştırma ve muhafazakarlaştırma çabalarının da şiddete zemin hazırladığı vurgulandı.
 



Gerekçede, ''Ülkemizde yaşananları ve artan şiddeti göz önüne aldığımızda kadın, sadece doğuran, büyüten, evi çekip çeviren, yaranmak, onay görmek zorunda hisseden konumundan kurtarılamadıkça, bu geleneksel halden çıkamadıkça kaderi de değişmeyecektir. 

Sevgisiz sadece siyasi ideolojilerin peşinden giden anlayış, şiddeti doğuran en büyük nedenlerdendir'' denildi. 
Arnavutluk, Cezayir, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Brezilya, Burkina, Fas, Kamerun, Çin, Küba, Gürcistan, İtalya, İsrail, Laos, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan, Vietnam ve Zambiya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tatil olarak kutlandığı anımsatıldı.



Haber Kaynağım :
CİHAN HABER AJANSI HABER BÜLTENİ