Mutlu olun yeter

Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil,

“Canınız ne istiyorsa onu yiyin, mutlu yaşayın; mutluluk da çok önemli” dedi.

Dünya'da hastalıkların alarm verici bir ivme ile arttığına dikkat çekerek yükselen maliyetlerin yeni ilaçların geliştirilmesini engellediğini söyledi.

Prof. Hotamışlıgil, “Özellikle diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara yönelik çıkarılan ilaçların yüksek maliyetleri ilaç endüstrisi için de yeni ve etkin stratejiler geliştirmeyi güçleştiriyor” diye konuştu.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nca (SÜGAV) düzenlenen “2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi” konulu toplantı dün Swissôtel’de gerçekleşti. SÜGAV’ın bu yılki sağlıklı yaşam zirvesi teması, “Her şey daha iyi bir yaşam için” olarak belirlendi.

Zirvede bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü ise gıda güvenliği çalışmasıyla Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu kazandı. Bayramoğlu 100 bin liralık ödülün de sahibi oldu.

Prof. Hotamışlıgil “Gıdalar ve Sağlığın Korunmasında Yeni Ufuklar ve Uygulamalar” konulu bir bildiri sundu.

Obezite ve diyabetin insan vücudunun geç yaşlarda karşılaşacağı problemlerle erken buluşmasına sebep olduğunu belirten Hotamışlıgil gazetecilerin

“Ne yiyelim, ne yemeyelim” sorusunu ise “Canınız ne istiyorsa onu yiyin, mutlu yaşayın; mutluluk da çok önemli” diye yanıtladı.

Yeni ilaç sıkıntısı

Obezite ile diyabeti bağlayan ilk geni bularak bunlarla bağlantılı hastalıkların kaynağının tespiti dahil olmak üzere birçok başarılı çalışmasıyla bilim dünyasında birçok ödüle değer görülen Prof. Hotamışlıgil,

“Yükselen maliyetler, kardiyovasküler ve diyabet hastalıklarında yeni ilaçlar geliştirilmesini engelliyor” dedi.

Haber Kaynağım :
http://www.cumhuriyet.com.tr/