Kadın cinayetlerini sahneye taşıdılar

Hamburg'da faaliyet gösteren Şehrazat Kadın ve Sanat Derneği'nin üyeleri, bir türlü önlenemeyen kadın cinayetleri ile ilgili olarak yazdıkları oyunu sahneledi.
.
          
Edebiyatçı Kadriye Baskı'nın yönettiği, Gülcan Çiftlik, Behice Toper, Fatma Altındağ, Gülsen Demirörs, Hülya Sevutekin, Nesrin Lavaş, Suna Suyanı'nın rol aldığı oyunda kadın cinayetlerine dikkat çekildi.

Şehrazat- Tiyatro- Edebiyat- Performans Atölyesine emek veren kadınlar, metnini beraber yazdıkları tiyatro oyununu Hamburglu izleyicilerin beğenisine sundu.

Oyunda, Wilhemşburg'a gelin gelen Aslı'nın öyküsü, sıra dışı bir perspektifler, müzik ve okuma tiyatrosu tekniği kullanılarak sahnelendi. 

Oyunda Fatma Altındağ ağıt yaktı.
.
         
Oyun sonrasında bir konuşma yapan Kadriye Baksı, "Şehrazat Kadın ve Sanat Derneği olarak sanatın ve politikanın kesiştiği yerde, toplumsal değişimde taraf olmaya, üretmeye ve sunmaya devam ediyoruz.

Çünkü sanat sadece bir avuç imtiyazlı zümre için değil, hepimiz içindir. Sanatı üretmek ve paylaşmak hepimizin ekmek ve su gibi ihtiyacı. 
 
Özellikle yaşamın seyircisi olmaya zorlanan biz kadınlar için kendimizi özgür ifade edeceğimiz alanlar çok önemli" dedi.

Kadın cinayetlerinin ağır bir konu olduğuna işaret eden Baksı şöyle konuştu: 
.
           
"Kadın cinayetleri elbette ağır bir konu, hepimizin içini burkan bir konu. Kadınlara karşı adı konmayan bir savaşın ifadesi bu cinayetler.

Her ne kadar mizah ögelerini de kullanmaya çalıştıysak da kurşun gibi ağır bir atmosferin içine girdik şüphesiz.

Biz oyunu oluştururken şunu fark ettik. Bu cinayetlerde tek bir faili parmakla göstermek, katil budur demek çok zor.

Hepimizin bu cinayetlerde bir payı bir sorumluluğu var."

Haber Kaynağım :
Gerçek gündem muhabir gazeteci SÜHEYLA KAPLAN ın haber röportajıdır.
http://www.gercekgundem.com/