İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'nun (ISESCO) ilk kadın Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Emine binti Ubeyd el-Haceriyye, İslam dünyasında kadının toplumsal rolünün daha çok farkedilmeye başlandığını söyledi.
Haceriyye, kadınların yüksek mevkilerdeki görevlere getirilmesinin, onların İslam ülkelerinde sürdürülebilir kalkınma projelerine katılımlarının gerekli olduğunu gösterdiğini belirtti.
Bu ülkelerin, karar alımında kadınlara da söz verilmesi yönünde adımlar attığını söyleyen Haceriyye, kendisinin ISESCO Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasının ardında da böyle bir adımın söz konusu olduğunu ifade etti.
Haceriyye, "Bu göreve getirilişim, İslam dünyasında kadınların da yüksek mevkilere gelebileceğinin en güzel ispatı.
Erkekler tarafından seçilmiş olmam da kamu işlerinin yürütülmesinde kadınların katılımının önemi konusunda değişen bakış açısını yansıtıyor" diye konuştu.
Kadınların ISESCO'nun çalışmaları çerçevesinde kültür ve eğitim alanında daha etkin olabilmesi için çaba sarfettiğini kaydeden Haceriyye, İslam ülkelerinin tümünde sürdürülebilir kalkınmanın etkinleştirilmesi, İslam medeniyeti ön plana çıkarılarak dinler arası diyalog kapılarının açılması ve hoşgörü ruhunun yaygınlaşması gibi hedeflerin tümünün gerçekleşmesinde kadının rolünün önemine vurgu yaptı.
İngiltere'deki Plymouth Üniversitesi'nin İstatistik ve Matematik Bölümü mezunu Haceriyye, 1979 yılında kurulan ve 51 üye ülkenin yanında 3 gözlemci üyeye sahip olan ISESCO'nun ilk kadın Genel Müdür Yardımcısı olarak kayıtlara geçti.
Haber Kaynağım :
Anadolu Ajansı bülteninden alınmıştır.
http://www.haber7.com/