Ergani'de 26 Bin Kadın Meslek Edindi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2009 yılından bu güne kadar 29 bin kadının meslek sahibi olduğu belirtildi.

Ergani Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Destek Programı (SODES) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kurslarında 26 bin kadının meslek öğrendiği bildirildi.

Kaymakamlık bünyesinde faaliyet yürüten SODES ve ÇATOM’da açılan çeşitli meslek edindirme kurslarında 2009 yılından bu yana 26 bin kadının eğitim görerek istihdama dahil edildiği açıklandı.

Kurslara katılmadan önce evlerinde hayatlarını sürdüren kadınlar, şimdi iş bularak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

“MESLEK SAHİBİ OLAN KADINLAR İSTİHDAM EDİLİYOR”

SODES ve ÇATOM Koordinatör Müdürü Ali Kamer Çetin, yürüttükleri meslek edindirme kursları projeleriyle kadın istihdamı ve kadın girişimciliğini arttırmak istediklerini söyledi.

Çetin, 2009 yılından itibaren SODES kapsamında ÇATOM’la beraber yürüttüğümüz kurslarda yaklaşık 26 bin bayanı mesleki edindirme kurslarında meslek sahibi yaptık.

Bu sayı içerisinde kuaförlük, çinicilik, pastacılık ve aşçılık kurslarımızla tüm branşlarda yaklaşık yüzde 8 oranında bir istihdam oranı yakaladık.

Eğitim gördüğü alanda sertifika alarak meslek edinen birçok bayan ya kendi işini kurdu ya da kaymakamlığımıza bağlı tekstil atölyesi ve çeşitli sektörlerde çalışarak kendi ayakları üzerinde durabilmektedirler.

Ergani’de sadece 9 tane bayanın bünyemizdeki kurslardan sertifika alarak ilçe merkezinde kuaför dükkanı açtığını biliyoruz.

Bu bayanlar açtıkları iş yeri sayesinde hem kendilerine hem de yanlarında çalıştırdıkları kişilere istihdam sağlamış durumdalar.

Aynı şekilde halihazırda kaymakamlığımız bünyesinde açılan çini atölyesinde yapmış oldukları çalışmalardan gelir elde eden 30 bayan var.

Yine ÇATOM bünyesinde yürütülen takı tasarım kurslarında eğitim gören bayanların ürünleri yılda dört kez periyodik olarak Ankara ve İstanbul gibi yerlerde ÇATOM sergilerinde sergilenerek geliri kursiyerlere verilmek üzere satılıyor.

Bunun yanında, bilgisayarlı muhasebe kurslarımızdan mezun olarak sertifika alan bayanların birçoğu şimdi özel sektörde çeşitli şirketlerde muhasebe alanında istihdam ediliyor.

Yine kurumumuzda verdiğimiz tıbbi sekreterlik kursumuzu tamamlayan birçok kursiyerimiz Ergani ve Diyarbakır’da bulunan birçok özel sağlık kuruluşunda istihdam edilerek kendi geçimlerini yapabiliyor.

İlçemizdeki kadınları meslek edindirmek için yeni projeler hazırlayarak daha fazla bayanın istihdama dahil edilmesini sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağım :
İhlas Haber Ajansı bülteninden alınmıştır.
http://haberciniz.biz/