Serhat'ta Kadın Olmak temalı kısa film yarışması

  

     Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen "Serhat'ta kadın olmak" temalı kısa film yarışmasının birincisi "Anne" adlı filmiyle Erbil Erkmen oldu.

Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde çalışmalarını yürüten SERKA tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Serhat'ta Kadın Olmak" temalı kısa film yarışması sonuçlandı.

Başkanlığını Pınar Şenel'in, jüri üyeliğini ise Beyhan Büyükyıldız, Banu Bozdemir, Tülay Akca ve Murat Tolga Şen'in yaptığı 5 kişilik jüri ekibi, "Sinema duygusunu sağlamaktaki başarısı, özgün müzik kullanımının filme katkısı ve güçlü sinematografisi" nedeniyle Erbil Erkmen'in yönettiği "Anne" filmini oy çokluğuyla birincilik ödülüne layık gördü.

Ardahan'ın Damal ilçesinde çekilen kısa filmde eşini kaybeden bir kadın ve küçük kızının hikayesi ele alınıyor.

Yarışmada birinci olan Erkmen, "Anne" isimli kısa filmle 10.000 TL'lik ödülün de sahibi oldu.
.
     

   Yarışmada ikincilik ödülü ise "Bölge kadınının yaşanmış hikayelerini samimi bir biçimde ve güçlü bir belgesel duygusuyla aktarma" dolayısıyla Serpil Sönmez'in "Serhat'ın Güçlü Kadınları" filmine verildi.

Yine Ardahan'ın Damal ilçesinde çekilen 7 bin TL ödül kazanan film, ilçede yaşayan kadınlarla yapılan söyleşilerden oluşuyor.

Yarışmada üçüncülük ödülünü ise "Kadının kendine yetme çabasını yöreden örneklerle gösterebilme yetisi ve güçlü sinematografisi"ni başarılı şekilde aktaran Mehmet Emin Türküz'ün "Hayat Ağacı" filmi kazandı.

.
      

    Iğdır'da çekilen ve 5.000 TL'lik ödülü alan filmde, bu ilde yaşayan kadınların günlük yaşamı, kadının ekonomiye katkısı ve problemleri ele alınıyor.

Gülçin Balta Tezcan'ın "Bir Küçücük Çocuktum" filmi ile Yusuf Yurdigül'ün "Elif" adlı filmi de biner liralık mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

Haber Kaynağım :
Anadolu Ajansı bülteninden alınmıştır.
http://www.diyadinnet.com/