“Elmada bulunan C vitamini oranı ve lif miktarı göz önüne alınarak bu meyve kanser savar olarak ilan edilmiştir” diyor.
Bilimsel çalışmalarda, elmada bulunan kimyasal yapıların (quercetin ve triterpenoids gibi flavonoidlerin) kalın bağırsakta, akciğerlerde ve memede tümör oluşumunu yavaşlattığı anlaşıldı.
Süregelen araştırmaların ışığında denebilir ki elmanın kansere karşı koruyuculuğu, hücre bölünmelerini engellemesi ve antioksidan etkiye sahip olmasından.
Bazı çalışmalar günde tek bir elmanın bile yeterli olduğunu bulgularken, diğerleri ne kadar çok elma tüketilirse o kadar fazla kanser koruması elde edilir sonucuna vardı.
.
Bu sonuç özellikle kalın bağırsak, akciğer ve göğüs kanseri için geçerliydi.
“Günde kaç elma yiyelim?” sorusuna henüz cevap bulunamasa da bütün araştırmaların yöneldiği sonuç şu:
Elmada anti-kanser özellikler vardır ve bu özellikler birçok fitokimyasal (bitki özlü kimyasal) özelliklerden gelmektedir.
Bilimsel çalışmalarda, elmada bulunan kimyasal yapıların (quercetin ve triterpenoids gibi flavonoidlerin) kalın bağırsakta, akciğerlerde ve memede tümör oluşumunu yavaşlattığı anlaşıldı.
Süregelen araştırmaların ışığında denebilir ki elmanın kansere karşı koruyuculuğu, hücre bölünmelerini engellemesi ve antioksidan etkiye sahip olmasından.
Bazı çalışmalar günde tek bir elmanın bile yeterli olduğunu bulgularken, diğerleri ne kadar çok elma tüketilirse o kadar fazla kanser koruması elde edilir sonucuna vardı.
.
Bu sonuç özellikle kalın bağırsak, akciğer ve göğüs kanseri için geçerliydi.
“Günde kaç elma yiyelim?” sorusuna henüz cevap bulunamasa da bütün araştırmaların yöneldiği sonuç şu:
Elmada anti-kanser özellikler vardır ve bu özellikler birçok fitokimyasal (bitki özlü kimyasal) özelliklerden gelmektedir.
Yani elma başlı başına bulunmaz bir kanser savar meyvedir.
.
.
(Kanser savar diger besinler)
Amerikan Kanser Enstitütüsünün resmi web sayfası elma ile birlikte kiraz, yaban mersini, keten tohumu ve çayüzümü (kamburüzüm) gibi meyveleri de kanser savar olarak listelenmiş durumdadır.
Amerikan Kanser Enstitütüsünün resmi web sayfası elma ile birlikte kiraz, yaban mersini, keten tohumu ve çayüzümü (kamburüzüm) gibi meyveleri de kanser savar olarak listelenmiş durumdadır.
Haber Kaynağım :
http://www.fuzyonblog.com/