5000 yıllık kültür, sanat ve tarihi ile Güney Kore

     
     Birbirlerine saygılı ve birey olarak da oldukça gururlu insanların yaşadığı bu coğrafyaya Türklerin ilgisi son senelerde gittikçe daha fazla arttı.

Güney Kore, sabah huzurunun toprakları, 5000 yıllık tarih, sanat ve kültürü barındırıyor…

Birbirlerine saygılı ve birey olarak da oldukça gururlu insanların yaşadığı bu coğrafyaya Türklerin ilgisi son senelerde gittikçe daha fazla arttı.

Bunda elbette 2005 ila 2010 yılları arasında TRT’de yayınlanan yedi farklı Güney Kore dizisinin etkisi büyük olmalı…
.
    
Sonrasında K-pop, yani Kore pop müziği, azımsanmayacak büyüklükte genç bir kesimin ilgisini çekmeye başladı ve ilginç baharatları ve sunumları ile Kore mutfağı da farklı damak tatlarına meraklı olanların…

Yansımaları ile yetinmeyip bu kültürün, insanların topraklarını görmek isteyenler çoğalıyor. 
.
         

  Joseon Antik Krallığı’nı keşfetmek; sarayları görmek; Buda tapınaklarını ziyaret etmek; Seul’u ikiye ayıran Han Nehri üzerinde seyir ederken akşam yemeği yemek, tüm dünyayı kasıp kavuran Psy şarkısı Gangnam Style’a mevzu olan ve ülkenin savaş sonrası ekonomik kalkınmasındaki başarıyı temsil eden zengin, gösterişli Gangnam bölgesinde dolaşmak; Kore Savaşı’nda şehit olan Türklerin bir kısmının da defnedildiği Busan şehrindeki Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığı’nı ziyaret etmek; 1953’te ilan edilen ateşkesten sonra Kore’yi ikiye ayıran Demilitarized Zone (DMZ) alanındaki barış dileklerine yenilerini eklemek; Busan Okyanus Festivali’ne ya da Kore sinemasına meraklı iseniz onlarca film festivaline katılmak; modada da farklı tarzı ile söz sahibi olan ülkenin sunduğu sonsuz alışveriş alternatiflerinden faydalanmak...

Herhangi biri ya da hepsi için Güney Kore, ilgi çekici bir destinasyon.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar konuyla ilgili  

“Güney Kore ile geçmişe dayalı önemli bir dostluğumuz var.

Dünyada Türklerin seyahat ederken belki de en çok ilgi ile karşılaştıkları ve sempati gördükleri ülkelerden biri Güney Kore.

Bu nedenle turistik faaliyetlerimizi arttırmaya, Türk seyahat severleri bu güzel coğrafyayı keşfetmek için Prontotour olarak hazırlıklarımızı tamamladık.

Direkt uçuşla gidilebilen Seul ve Tokyo şehirlerine Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile turlarımızı planladık.

Güney Kore’de Seul yanı sıra Pusan, İstanbul’da kültür Expo’su yapılan güzel şehir Gyeongju ‘nun da dahil olduğu programımıza katılacaklar, Japonya’nın Tokyo, Kyoto ve Osaka şehirlerini de keşfedecek, Uzakdoğu’nun bambaşka yüzü ile tanışacaklar.”
açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağım :
Milliyet gazetesi muhabir Yudum ŞAŞMAZ araştırma haber yazısıdır
http://kadin.milliyet.com.tr/