Bayanlar, Karaköprü Kadın Merkezinde Hayat Buluyor.

      Karaköprü Belediyesine ait kadın kültür merkezinde faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlar, öğreniyor, gelişiyor ve meslek sahibi oluyor.
.
       

Karaköprü Belediyesi Kadın Kültür Merkezindeki kadınlara yönelik açılan çeşitli dallardaki (dikiş-nakış, okuma-yazma, el sanatları, resim, kuaförlük, bilgisayar, 3 boyutlu resim ve halı dokuma) kurslarda kadınların eğitimine, istihdamına ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla verilen hizmetler devam ediyor.

Kadınlara yönelik gerçekleştirilen projelerdeki asıl hedef onların toplum içerisinde daha güçlü yer bulması daha aktif olmaları, kişisel, sosyal ve sanatsal olarak kendilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.
.
     

KADIN ELSANATLARI MERKEZİ

3 boyutlu resim ve yağlı boya resim kursuna katılan kadınlar, kendilerini geliştirdiklerini dile getirerek, bu imkanı kendilerine sağlayan Karaköprü Belediyesine teşekkür ettiler.

Kadın halı dokuma merkezindeki kadınlar üretmiş oldukları halıları satıp ekonomik açıdan hem kendilerine hem de ailelerine katkı sunduklarını, bu sayede meslek edindiklerini söylediler.
.
         

Eğitim kurslarına katılan bayanların bazıları okuma-yazma bazıları İngilizce ve bazıları da bilgisayar öğrenerek  

“Okumanın yaşı yoktur, geçte olsa öğrenmek için azimli bir şekilde çalışıyoruz, özellikle bilgisayar öğrenmek için geldik buraya böylesine hayırlı ve faydalı bir hizmet sunanlardan Allah razı olsun” dediler.
.
       

Kadın merkezlerinde resim, el sanatları gibi kurslarda bayanlar kişisel olarak kendileri geliştirdiklerini hobilerini ilerleterek dünyaya artık çok mutlu baktıklarını mevcut kursların aile ortamını aratmadıklarını dile getirerek Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi teşekkür ettiler.

Haber Kaynağım :
İhlas Haber Ajansı bülteninden alınmıştır.
http://www.haber3.com/