'Şehit yakınları ve gaziler haklı'


CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube üyelerini kabul etti.

Kabul, CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda basına kapalı yapıldı. Derneğin Ankara Şube 2. Başkanı İzzet Ertunç, kabul öncesi gazetecilere yazılı açıklama dağıttı.

Açıklamada, ''son zamanlarda siyasilerden ve kendini aydın olarak nitelendiren kişilerden teröristlerin ekmeğine yağ süren açıklamalar yapıldığı'' belirtilerek, bunu önlemek için ''Vatana İhanet Yasası''nın çıkartılması istendi.

Buna ilişkin yasa önerisinin daha önce CHP, MHP ve AK Parti grup başkanvekillerine sunulduğu ifade edilen açıklamada, ''Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması, insanlarımızın huzur ve refahının temini amacıyla hiç çekinmeden büyük bir gururla canlarını, kollarını, bacaklarını, gözlerini ve başkaca birçok organını kutsal vatan toprağına bırakan biz şehit yakınları ve gaziler, bu talebimizi haklılığını ve bu doğrultudaki haklarımızı siyasilere ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz'' denildi.

Haber Kaynağım :
http://www.gercekgundem.com/