14 yaşında flört etmesine ne kızın ne de destek verin


Prof. Dr. Bengi Semerci; 'Çocuklarla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım?' adlı kitabında, çocuklarda flört yaşının düştüğünü belirtiyor. Semerci, "14 yaşındaki bir çocuğun flört yaşamasına ne kızın, ne de onu destekleyin" diyor.....

Çocuklarıyla cinsellik hakkında konuşmakta zorlanan ailelere yardımcı olmak için yazılmış 'Çocuklarla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşalım?' adlı bir kitabı bulunan Prof. Dr. Bengi Semerci, kitabında ailelerin çocuklarının cinselliklerine dair sorularını yanıtladı. İşte o sorulardan bazıları ve cevapları...

KIZLAR DAHA ACELECİ!
* 11 yaşındaki kızımın sınıf arkadaşları birbirleriyle çıkmaya başladılar. Kızım da yakında biriyle çıkmaya başlarsa ve bunu bana söylerse, ne yapmalıyım? Ona nasıl bir tepki vermemi tavsiye edersiniz?

İlk kız-erkek ilişkileri, 13-14 yaşlarında başlar. Bu yaşlarda flört bir oyundur ve çocuklar bunu daha çok içlerinde yaşarlar. Yüzeysel beğenme ile kısıtlı olan, sınırlı bir flörttür. Çocuklar genellikle kalabalıkta birlikte olurlar. Grup içinde birlikte olmak, onlar için gurur kaynağıdır.

Buna rağmen, kendi cinsleri ile birlikte olmaktan daha çok hoşlanırlar. Değişen etkenler, fimler, diziler ve çevrelerindeki örnekler nedeniyle; son yıllarda çocukların özellikle de kızların, daha küçük yaşlarda özel arkadaşlığa özendikleri görülüyor.

Bu durumda çocuğunuza kızmayın ama onu desteklemeyin de. Ona bazı arkadaşlarımızla daha iyi anlaştığımız için onları daha özel bulduğumuzu ama bu durumun büyürken hızla değişebileceğini söyleyebilirsiniz.

SİZİNLE DOST OLSUN!
* 10 yaşındaki çocuğumun aynı cinsten olan bir arkadaşı ile birbirlerine cinsel şakalar yaptıklarını fark ettim. Bu arkadaşını engellemeli miyim?

Aileler akranların çocuklar üzerindeki etkisini kabullenmekte güçlük çekerler. Akranlar, çok kolay bir şekilde birbirlerini etkilerler.

Bu durumda, ailenin çocuğuna her aklı karıştığında hemen ona gelebileceği inancını vermiş olması önemlidir. Çocuğunuzla kurduğunuz ilişki içinde ona incindiğinde, bir şeyi merak ettiğinde ya da zorluk çektiğinde size gelip danışabileceğinin güvenini verin.

Eğer bir arkadaşının olumsuz etkileri olduğunu görürseniz; çocuğunuzla arkadaşının olumlu ve olumsuz yönleri ile ilgili konuşmak, arkadaşlık ilişkilerini birlikte gözden geçirmek doğru bir yaklaşım olur.

Oyun sırasında da mümkün olduğunca gözlemci olmanız ve çocuğunuzun ilişkisini kontrollü bir şekilde devam ettirmesi konusunda sınır koymanız gerekir. Unutmamanız gereken önemli nokta; çocuğunuzun sizinle her konuyu tartışabileceğini bilmesidir.

Haber Kaynağım :
http://www.meleklermekani.com/