İstanbul' da fuhuş operasyonu yapıldı


Silivri ve Büyükçekmece'de yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla yakalanan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar sonucu, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde elebaşılığını E.A'nın yaptığı bir suç örgütünün, bölgedeki bazı otellere kadın ve müşteri temin ettikleri, yerli ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.
Çalışmanın genişletilmesi sonucu suç örgütü üyelerinin, eski doğu bloku ülkelerindeki suç örgütü üyeleri aracılığı ile daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde bulunan bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, her birini yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhşa zorladıkları anlaşıldı.
.
Bunun üzerine adli makamlardan alınan arama ve el koyma kararına istinaden İstanbul'un çeşitli ilçelerinde bulunan 6 ev, 1 otel ve 2 gece kulübüne eş zamanlı düzenlenen operasyonda, fuhuş yaptırıldığı değerlendirilen 4 yabancı uyruklu kadın ile fuhşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen 6 kişi yakalandı.Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 9 adet pasaport, 9 adet cep telefonu ve 8 adet sim kart ele geçirildi. Fuhuş yaptırılan otelin, aynı suçtan mart ayında 2 ay süreyle kapatıldığı, cezasının bitiminden sonra tekrar faaliyete başladığı ve bu operasyonla hakkında yeniden adli işlem başlatıldığı belirtildi.

Suç örgütünün elinden kurtarılan ve sağlık kontrolleri yaptırılan yabancı uyruklu 4 kadından 2'sinde, cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi. Bu kadınlar, jandarmadaki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecek.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada, suç örgütü üyelerinin yabancı uyruklu kadınları telefonla müşterilere tanıtırken ''Antep fıstığı'' ve ''Siirt fıstığı'' tanımını kullandıkları, ''Antep fıstığı''nın kilogramın 300 dolar, buna göre daha dolgun olan ''Siirt fıstığı''nı ise 100 dolara pazarladıkları, ''1 kilogram'' ifadesinin ise ''1 kadın'' anlamında kullanıldığı öğrenildi

Haber Kaynağım :
http://dulbayanlari.blogcu.com/