Kadınlar cadı diye linç edilip öldürülüyor

Hindistan genelinde yapılan araştırmaya göre, ülkenin kuzeyindeki Jharkland başta olmak üzere Andhra Pradeş, Haryana ve Orissa eyaletlerinde her yıl toplan 200 cadı yakalanarak linç ediliyor.

Araştırmayı düzenleyen derneğin yetkilileri, bu ölümlerle bağlantılı olayların en çok görüldüğü yerlerin yoksulluk içindeki köyler olduğunu belirtti. Derneğin üyelerinden Avdhaş Kauşal, cinayetlerin arkasındaki korkunç gerçekleri şöyle açıkladı:

“Genel olarak tek başına yaşayan ya da dul kalmış kadınları hedef alıyorlar. Bu kadınları öldürüp para veya arazilerini ele geçirmek istiyorlar. Kadınları yakaladıktan sonra onlara insanların arasında işkence yapıyorlar.

Kadınlar idrar içmeye veya kedi pisliği yemeye zorlanıyor. Köyün ortasında çıplak bırakılıyorlar. Her yıl yaklaşık 200 kadın bu şekilde öldürülüyor. Hayatta kalan bazıları ise yaşadıkları utançtan intihar ediyor. "
CADI OLMAKLA SUÇLUYORLAR
Kırsal bölgelerde eğitim düzeyinin yükseltilmesi için mücadele veren bir derneğin yetkilisi olan Kauşal, son 15 yıl için iki bin 500’den fazla kadının cadı olmakla suçlanarak öldürüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.

Kauşal, Jharkhand, Bihar ve Çatisgar eyaletlerinde kadınlara büyücü oldukları gerekçesiyle zulmedilmesini cezalandıran bir yasanın kabul edildiğini, ancak dikkate alınmadığını belirtti. En şaşırtıcı olan nokta ise, kabul edilen yasa kapsamında bu tür barbarca suçları işleyenlere en fazla üç ay hapis cezası verilmesi.

Kauşal, dernek olarak Hindistan Yüksek Mahkemesi'ne bu cinayetlerin soruşturulması için başvurduklarını söyledi.

Haber Kaynağım :
http://www.hurriyet.com.tr