Tayip Erdoğan " Dul kadın" açılımı vizyonu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" arasında yer alan 31 Türk inşaat firmasına başarı plaketlerinin verildiği, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin düzenlediği törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan, demokrasi açılımına değindi.


Açılımla birlikte terörle mücadeleye de devam edileceğini söyleyen Erdoğan, sorunun psikolojik ve sosyolojik boyutları olduğunu söyledi ve bunu dün, Irak'ta, sayın Başbakan'dan bir tespiti aldım; şu son 7 yıl içerisinde Irak'ta dul kalan kadın sayısı 1 milyonun üzerinde. Bunun meydana getirdiği sosyolojik yıkımı düşünebiliyor musunuz?!..

Az da olsa buna benzer az da olsa bazı yıkımları ülkemizde biz de yaşıyoruz. Bizim, bunları yaşatmamamız lazım," sözleriyle örnekledi.

GELECEK NESİLLER ARTIK BU SORULARI SORMASIN

Konuşmasında, Hükümetin demokrasi açılımına geniş yer veren Başbakan, açılımların bugün değil de, 20-30 yıl önce yapılması durumunda, Alevi vatandaşlarla ve azınlıklarla ilgili, işsizlikle ilgili, ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlarla ilgili gerekli adımların zamanında atılmış olması halinde Türkiye'nin bugün nerelerde olabileceğini sordu ve gelecek nesillerin artık bu soruları kendisine sormamasını istiyoruz," dedi.

Başbakan Erdoğan, demokrasi açılımı sürecinin ekonomik yansımalarının da olacağını, hem bölge hem de ülke genelinde yeni bir kalkınma atılımı başlatacağını kaydetti.
.
Terörle mücadeleye de devam edileceğini söyleyen Erdoğan, sorunun psikolojik ve sosyolojik boyutları olduğunu söyledi ve bunu bir örnekle açıkladı:

IRAK'TA 1 MİLYON KADIN DUL KALMIŞ; BENZER DURUMLARI BİZ DE YAŞATMAMALIYIZ

Dün, Irak'ta, sayın Başbakan'dan bir tespiti aldım; şu son 7 yıl içerisinde Irak'ta dul kalan kadın sayısı 1 milyonun üzerinde. Bunun meydana getirdiği sosyolojik yıkımı düşünebiliyor musunuz?! Peki buna karşı verilebilecek bir mücadeleyi düşünebiliyor musunuz?! Bu sosyolojik yıkım nasıl tedavi edilir?

Yani uzaktan böyle seyredildiği zaman işler kolay geliyor. Şu anda biz, hamdolsun bunları yaşamıyoruz ama buna benzer, az da olsa buna benzer az da olsa bazı yıkımları ülkemizde biz de yaşıyoruz. Bizim, bunları yaşatmamamız lazım."

Dağa çıkışın engellenmesi ve dağdan inişin hızlandırılması gerektiğini söyleyen Başbakan, “Yani milletle terör örgütü arasında bir duvar örmek durumundayız, o ilişkiyi koparmak durumundayız," diye ekledi.

Terörün bir piyasasının oluştuğu görüşünü yineleyen Başbakan, “Terör örgütü, kendisine sempatizan bulmak için bölgeye yapılan her türlü yatırımı, her türlü hizmeti sabote etmenin mücadelesini veriyor," dedi.


ILISU PROJESİ'NE SAHİP ÇIKTI

Eskiden, Su akar, Türk bakar" dendiğini hatırlatan Erdoğan, kendi iktidarları döneminde bunu tersine döndürdüklerini ve bunu “Su akar, Türk yapar" diye çevirdiklerini kaydetti. Bu kapsamda, Ilısu Barajı projesini başlattıklarını söyleyen Başbakan, bu projeye ilk muhalif grup olarak PKK'yı bulduklarını söyledi ve şöyle devam etti:

Terör örgütü, 'Kültürel eserlere, Hasankeyf'e el dokundurtmayız' savıyla karşımıza çıktı. Aslında dert başka; çünkü orada böyle bir barajın yapılmasının, onların pazarını bozacağı ortadadır."

Başbakan Erdoğan, tarihi eserlerin başka bir yere taşınabilmesi imkanı olduğunu hatırlatarak Ilısu Barajı projesine sahip çıktı.

Haber Kaynağım :
http://www.haberkapisi.com/