BERDEL VE SONRA DA SOKAĞA TERK ETTİLER


Türkiye’nin özelikle Doğu ve Güneydoğusunda yüzyılların toplum hastalığı olan kan davası nedeniyle her yıl onlarca kişi yaşamını kaybediyor, failler cezaevlerine girerken geride dul kadın ve çocuklar bırakılıyor. Bu çağ dışı yöntemden en büyük travmayı ise çocuklar çok görüyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde yaşayan Dokan aşiretine mensup Kuş ve Kalkan aileleri arasında 55 yıl önce mal paylaşımı yüzünden husumet yaşandı. Yıllarca küs kalan aileler barıştıktan sonra dostluğu pekiştirmek adına kız alıp verdi. Kalkan aşiretinin kızları Ayşe 8 yıl önce Tevfik Kuş ile dünya evine girdi. En büyüğü 5 yaşında 3 çocuklu mutlu evliliği kan davası bozdu.

Akraba olan iki aile arasında 21 Temmuz 2009 tarihinde çıkan çatışmada aile reisi Tevfik Kuş’un ağabeyi Memduh Kuş ve Ayşe Kalkan’ın ağabeyi Mehmet Kalkan yaşamını yitirdi. Yıllar sonra alevlenen kan davası sonrası 3 çocuğunu ve imam nikahlı eşini bırakan Ayşe Kalkan (31), zorunlu olarak baba evine yerleşti.

Çocukları ile yalnız kalan Tevfik Kuş (40), ise kanlılarından kaçmak için kenti terk etti. Ebru (5), Berivan (4) ve Devran (2.5) yaşındaki çocukları ile Diyarbakır’a yerleşen Tevfik Kuş’un izi burada tespit edilmesi üzerine bir kez daha kaçtı

POLİS SAHİP ÇIKTI :
Tevfik Kuş, ölümlü kavgaya karıştığı için hem kayınları olan düşmanları hemde polisten kaçıyor. Bir süre önce Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bir ev kiralayıp 3 kız çocuğu ile yerleşen baba Kuş, yaşadığı korku ve telaş etkisiyle sürekli evi terk etti.

Eve kapatılan Ebru, Berivan ve Devran isimli kız kardeşler günlerce aç kaldı. Çevredeki vatandaşların pencereden uzattığı kuru ekmekle karınlarını doyuran çocuklar yaşadıkları büyük travma sonrası konuşma yeteneklerini yitirdi.

Haftanın 2 günü eve geldiği öğrenilen baba Tevfik Kuş, kayınları olan kanlıları tarafından izi tespit edilmesi üzerine kaçtığı sırada çocukları sokağa attı. Sento Caddesi üzerinde terk edilmiş bir vaziyete bırakılan 3 çocuk vatandaşların ihbarıyla polis koruma altın aldı.

Diyarbakır Emniyet müdürlüğü Çocuk Şubesine götürülen 3 kardeş Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvasına teslim edilirken, kayıp olan babanın bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığından arama kararı çıkarıldı.

Haber Kaynağım :
http://www.diyarbakirsoz.com