DUL KADIN size neyi çağrıştırıyor ?


Ne küçük bir kelime değilmi DUL? ? Dul deyince orada dur! ! Anne olmak zordur,dul anne olmak daha zor. Yoksa bir derdim yok dullukla, olamazda..

Namusuyla yasal birliktelik yaşayıp anne olmuş ve akla hayale gelmeyecek kadar haksızlığa uğrayıp boşanmış bir kadın'ı neden sadece cinsel obje olarak görür bazı kıt beyinler... Kimse boşanmak için evlenmiyor.


Sorunların üstesinden gelinemediğinde ayrılık kaçınılmaz oluyor.. Bu durumda kimse evli kalmak zorumda değil.. Kaldı'ki; Ölüm gibi bir olguda var. Çok sevdiğiniz eşinizi bir bakmışsını yitirebiliyorsunuz.

Ülkemizde dul kadına neden hafif kadın yaftası yapıştırılır? Kadınlar için bu ne denli büyük bir haksızlıktır. Dul bir kadının toplumdaki yeri onun toplum içindeki davranışlarıyla, çizgisiyle, sorumluluklarıyla doğru orantılıdır..

Türkiye'de dul olmak anlatılmaz yaşanır. Ama; Bilinmelidirki dul kadın cesur, her koşulda ayakta kalmayı başarabilen, hayata ve basit düşünceli şahsiyetler boyun eğmeyen GÜÇLÜ KADINDIR..

Dul diye kocasi veya karisi vefat etmis birisine denir. Kocasi veya karisindan bosanmis kisiye ise dul denilmez ona bosanmis denir. Eskiden kadinlarimiz kocalarindan bosanmadiklari icin yani butun cileyi olunceye kadar cektikleri icin kocalari vefat edince dul denirdi, senelerce oyle kalmis kimse duzeltme geregi duymamis.

Kadın eğer boşanarak dul kalmışsa kesinlikle önce ki halinden daha mutlu ve huzurluysa işte o zaman ' Keşke daha önce boşansaydım da bu kaba adamın elinden bunca kahrı çekmeseydim, ömrümü de boşa heba etmeseydim' diyen yakınan kadındır.
Çoğu zaman erkekler onu cinsel obje olarak düşünen beyinlere sesleniyorum; sizinde eşiniz yada anneniz bir gün yalnız yaşamak zorunda kalabilir bir de bunu bir düşünün.

Dul bir kadın; Şayet kendinden çok emin, bütün varlığını çocuğuna adamış bir anne görüntüsü çiziyorsa siz erkeklerin işi hayli biraz zordur Onun sizin bakış açınızla muhakkak bir açığı olacak o açığı yakalamak zorunda olduğunuzu hissedersiniz. Nedense kendini çapkın hissedenler hep dul biriyle olmak isterler. Zaten Bekaret sorunu da yok ve istediğin zaman gir çık şimdi kim tutar seni diğe bilinç altlarında bir tilki gibi planlar kurarlar.

Bir Türk erkeğinin ahlakını tam olarak ölçmek istiyorsanız ona hayli uzaktan gecen bir dul kadını gösterin... Ama buna siz de benim br zamanlar yaşadıklarım kadar çok üzülürsünüz bunu şimdiden iyi bilin.. Kocasıyla halen beraber olan bir Türk kadınına da yine bir dul kadın gösterin, şimdi onunda benliğinde gizli saklı olan tüm yellozluğunu gösterdiğinde bunu siz de çok daha iyi anlamış olacaksınız.
Türkiye de dul bir olmak anlatılmaz yaşanır ve çok zorluktur. Genç yaşlı demeksizin iş verenin, ev sahibinin, mahalle bakkalın karşılaştıgı her erkegin aklında kolay elde edebileceği hazır biridir( ona göre ) Hatta kendi hemcinslerinin gözünde bizler korkulu rüyası oluveririz. Bilinmelidirler ki dul kadın cesaretiyle hayatta daima ayakta kalmasını çok iyi başaran hayata ve karşısına sürekli çıkan basit düşünceli insanlara boyun eğmeyen bir kadındır.......

Lütfen bu kelimeyi yaşadığımız toplumsal hayatın içinde çok dikkatlice kullanalim cunkü bir bayana gostermis oldugunuz sevgiyi ve saygiyi kelimelerinizdeki ifade biçiminiz belli eder. :)